cd

Kwaliteit als enige ambitie

Het is onze missie om het leven van de cliënt iedere dag een beetje beter, leuker en mooier te maken. Hierbij staat gastvrij, kundig & authentiek zorg verlenen altijd centraal. Zo dragen we met jou en zorgpartners in heel Nederland bij aan de zorg. Samen 100%. 

Medical Groep is gespecialiseerd in de menslievende zorg voor hulpbehoevenden op het gebied van verpleging en verzorging. Wij springen in op de vraag naar flexibele zorgprofessionals en bieden expertise en continuïteit, zowel in de intramurale als extramurale zorgverlening. 

Naast het leveren van expertise en capaciteit vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere zorg in de toekomst. Door nieuwe arbeidskrachten op te leiden en ons netwerk beschikbaar te stellen aan zorgpartners zorgen we samen voor betere zorg, nu maar ook in de toekomst. 

Remco’s reis door de BBL-opleiding naar Helpende Plus

29-04-2022

Na de zomer start onze BBL-opleiding weer. In een 10-weekse opleiding worden studenten door een mooie balans van theorie en praktijk klaargestoomd tot Helpende Plus. Naast dat je een heleboel kennis binnenhaalt, werk je als lerende medewerker ook bij verschillende instellingen. Hierdoor doe je veel ervaring op met verschillende doelgroepen. Remco vertelt graag over zijn avontuur bij Medical:

‘Hoi allemaal! Op de foto zie je mij tijdens een van de vele hiketochten in de Vogezen van Frankrijk. Naast mijn werk bij Medical kom ik hier minimaal twee keer per jaar met mijn vriendin die ook werkt in de zorg.  Ik merkte daar dat ik klaar was voor mijn volgende avontuur om mij verder te ontwikkelen.

Bij mijn vorige werkgever had ik al veel positieve verhalen gehoord van Medical medewerkers. Zo kwam Medical ook op mijn pad. Het kennismakingsgesprek was open, vriendelijk en luchtig. Wat ik bijzonder vond, is dat er echt tijd genomen werd om uit te zoeken wat voor mij de juiste plek is. Wie ben je, wat wil je en hoe kan je jouw expertise inzetten in de zorg. Ik wist meteen: dit past bij mij.

In november 2021 begon ik met veel enthousiasme aan de BBL-opleiding Helpende Plus aan het Friesland College. In 10 weken tijd kwamen theorie en praktijk samen. Theorie bestaat uit een stukje herhaling om kennis op te frissen, maar ook nieuwe modules die mijn expertise juist uitbreiden. In de tussentijd werkte ik als Helpende met veel enthousiasme op verschillende instellingen.

Doordat het werk zo afwisselend is, werd er persoonlijk gekeken hoe ik alle handelingen kon uitvoeren. Er wordt per situatie gekeken wat mogelijk is. De begeleiding vanuit Medical is daarin super goed. Betty, de praktijkopleider, denkt altijd met je mee. Ze is goed bereikbaar als je een vraag hebt. Zo doorliep ik alle stappen naar mijn diploma. Ik vind het fijn dat ik nu breder inzetbaar ben en nog beter kan zorgen voor de cliënt.

En na de Helpende Plus opleiding? Dan zijn er wel meer mooie wegen om in te slaan. Ik bewandel ze graag met Medical. Jij ook?’

Nooit te oud om een stap te nemen in je ontwikkeling
Week tegen Eenzaamheid
Ellens ervaring met de BBL-opleiding Lerend Medewerker Verpleegkundige