Training Verpleegkundig (klinisch redeneren)

Onze visie

Wij vinden dat klinisch (of verpleegkundig) redeneren een van de belangrijkste competenties van verpleegkundigen specifiek en zorgprofessionals in het algemeen is. De mate waarin je signalen herkent en weet te vertalen is zowel preventief als curatief enorm belangrijk. Met de tijdsdruk en andere factoren kan klinisch redeneren en oprecht observeren onder druk staan. Met de huidige comorbiditeit en toenemende complexiteit wordt het daarnaast lastiger om de juiste verbanden te leggen en conclusies te trekken.

Deze training is onderdeel van het scala aan trainingen om het klinisch redeneren goed onder de knie te krijgen en op niveau te houden.

Wat we je meegeven

In deze training gaan we in op de klinische hulpmiddelen binnen het verpleegkundig proces. Denk daarbij aan classificaties, gevalideerde diagnostische aanwijzingen, outcome en interventies. We kunnen op maat verder de diepte ingaan waarin we medische diagnostiek combineren met psychopathologie, omdat deze factoren de moeilijkheidsgraad verhogen. Door met eigen casuïstiek te werken, zijn we ook praktisch bezig.

Zo kun je goed onderbouwen welke verpleegkundige interventies je moeten inzetten bij een ziektebeeld of verpleegprobleem en welke vervolgstappen er genomen moeten worden.

Resultaat

Na de training:

  • ken je de zeven stappen van klinisch redeneren;
  • heb je deze direct toegepast op een casus in je eigen praktijk;
  • kun je goed onderbouwen welke zorg een patiënt nodig heeft en waarom;
  • versterk je jouw competenties als zorgprofessional. Je bent je bewust van complicerende factoren;
  • ben je jezelf bewust van de psyche in relatie tot somatische problematiek.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de zorg. We vragen je in deze training om een casus uit je eigen praktijk te kiezen, waarbij er onduidelijkheden zijn in de behandeling van de patiënt.

Urenbelasting

Deze training bestaat uit één dagdeel. Voor de training bereid je een casus voor die je meeneemt. Je leest je in over de verschillende classificaties verpleegkundig (klinisch redeneren).

Je ontvangt een certificaat na deelname.

Contactformulier Trainingen