Regionale Zorgpoule - Medical Groep

De regionale zorgpoule

De zorgsector staat voor grote uitdagingen. Allereerst is er de dubbele vergrijzing, bij medewerkers én cliënten. Vraag en aanbod zullen daardoor verder uit balans raken. Maar ook doet de Wet Werk en Zekerheid zijn intrede. Zorginstellingen worden genoodzaakt tot mogelijk drastische koerswijzigingen op het gebied van hun personeel.
Hoe organiseer je flexibiliteit in de zorgsector? En vooral: hoe zorg je voor een sterke grip en overzicht van het personeel? De Regionale Zorgpoule biedt uitkomst. Het is een digitaal platform dat zorgorganisaties met elkaar verbindt, om zo gezamenlijk de capaciteiten te vergroten.

Externe flexibele schil

Het principe is eenvoudig. Elke zorgorganisatie heeft de mogelijkheid om medewerkers te laten instromen. Denk aan medewerkers met kleine contracten of aan mensen waarvan (tijdelijk) afscheid van genomen moet worden. Vervolgens kunnen ze bij alle zorgorganisaties, die zich bij de Regionale Zorgpoule hebben aangesloten, worden ingezet. Op deze manier wordt er als het ware een externe schil gecreëerd, waarmee alle productieve arbeidsuren ingevuld kunnen worden.

Inplannen naar eigen keuze

De Regionale Zorgpoule is in de kern een vacaturebank en plansysteem ineen. Naast diensten aanvragen is het dus ook mogelijk om flexibele medewerkers naar eigen keuze in te plannen. Meteen nadat een dienst wordt aangevraagd, wordt met één druk op de knop een voorselectie getoond van alle beschikbare kandidaten. Deze worden geselecteerd op onder meer niveau, prijs en continuïteit. Resultaat: maximale regie over de inrichting en het beheer van de flexibele poule. Onder alle omstandigheden, op elk moment.

Meer informatie?
Over de Regionale Zorgpoule