cd

Over Medical Groep

Het is onze missie om het leven van de cliënt elke dag een beetje beter, leuker en mooier te maken. Dit doen we samen met jou, je collega’s en de professionals bij onze zorgpartners.

Medical Groep is gespecialiseerd in de menslievende zorg voor hulpbehoevenden op het gebied van verpleging en verzorging. Wij springen in op de vraag naar flexibele zorgprofessionals en bieden expertise en continuïteit, zowel in de intramurale als extramurale zorgverlening.

Naast het leveren van expertise en capaciteit vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere zorg in de toekomst. Door nieuwe arbeidskrachten op te leiden en ons netwerk beschikbaar te stellen aan zorgpartners zorgen we samen voor betere zorg, nu maar ook in de toekomst.

Hierbij staat gastvrij, kundig & authentiek zorg verlenen altijd centraal. Zo dragen we met jou en zorgpartners in heel Nederland bij aan de zorg. Samen 100%.

Meer weten? Neem contact met ons op

Goed werkgeverschap

Samen zijn we 100%. Wij weten dat als we goed voor onze mensen zorgen dat zij het beste voor de cliënt kunnen zorgen. Daarom werken we met een Sociaal Contract. Hierin staat onder andere je coaching traject, vrijheid in planning en keuzebudget beschreven.

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!

Zorg verlenen vanuit het hart

Medical Groep is opgericht in 1999 door Jos van Leeuwen. Tijdens zijn werk in de ouderenzorg zag Jos dat de zorg voor de cliënt ondergeschikt was aan de dagelijkse randzaken die van medewerkers verwacht werden. Dit paste niet in zijn visie, waar de zorg voor de cliënt het meest belangrijk is.

De kwaliteit van de zorg vind je in het moment tussen de patiënt en de zorgverlener. Het is belangrijk dat de zorgmedewerker zich hierop kan focussen. Door de medewerker centraal te stellen en als werkgever de randzaken uit handen te nemen, zorgt Medical dat haar professionals zich kunnen bezighouden met wat ze het beste kunnen: Op een gastvrije, kundige en authentieke manier menslievende zorg bieden.

Dit doen we bijvoorbeeld door planners die zoeken naar competenties en vaardigheden die aansluiten bij de behoefte van de cliënt, een coach die altijd voor de zorgprofessional klaar staat, het continue investeren in het opleiden en trainen van nieuwe zorgverleners en de professional zelf de regie geven over de invulling van zijn werk.

Sinds 2021 heeft Medical Groep haar krachten gebundeld met Careflex. Samen zorgen we voor nóg betere zorg en een nog betere landelijke dekking voor jou als zorgprofessional en voor onze zorgpartners.

Gastvrij

Bij Medical zijn menselijk contact en professionaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Luisteren naar de wens van de cliënt, het beantwoorden van vragen om hem of haar op zijn gemak te stellen en daarbij professioneel blijven is hoe onze medewerkers ervoor zorgen dat elke cliënt zich thuis én ontzorgt voelt.

Onze gastvrijheid vind je niet alleen terug tijdens de zorgverlening, maar is in heel onze organisatie terug te vinden. Zo zetten wij ons op verschillende manieren binnen de maatschappij in voor de zorg. Bijvoorbeeld door onze kennisevents waar we kosteloos onze kennis, en die van onze partners, delen met iedereen die zich verder wil ontwikkelen.

Een ander voorbeeld waar we trots op zijn, is het op visite gaan bij ouderen met een klein sociaal netwerk, dit is een standaard onderdeel is van ons re-integratie traject.

Kundig

Goede zorg is gebouwd op kundigheid en een menslievende benadering. Kundig werken betekent dat we de cliënt kennen en weten wanneer hij/zij afwijkend gedrag laat zien. We kunnen daar dan tijdig op anticiperen en erger voorkomen.

Om kwaliteitszorg te bieden maken wij ons er hard voor dat onze medewerkers zich continue blijven ontwikkelen. Daarom krijgt iedere medewerker een persoonlijke coach die dag en nacht voor je klaarstaat, zo kun je altijd je verhaal doen.

Samen met een coach kijkt de zorgprofessional naar wat er nodig is om voldoening te halen uit het werk en de goede zorg te blijven leveren. Door middel van opleidingen en cursussen houd je je zorgkennis up-to-date en kun je je verder ontwikkelen.

Wij delen onze kennis graag met (toekomstige) zorgprofessionals. Daarom trainen wij andere organisaties en leiden we bijvoorbeeld zij-instromers op tot volwaardige verplegers. Op deze manier dragen we bij aan het vergroten van de zorgmarkt en het behouden van de kwaliteit van de zorg.

Authentiek

Wij doen wat nodig is en wat werkt voor de cliënt en zetten net dat stapje extra. Echt kijken naar de behoefte van de cliënt en oplossingen aanreiken. Dit betekent dat we de ene keer de zelfstandigheid vergroten en op een ander moment de mantelzorger ontlasten.

Dit leidt tot een andere manier van zorg verlenen, waarbij Medical de professional motiveert om soms net buiten de spreekwoordelijke lijntjes te kleuren. Het leveren van deze menslievende zorg kan alleen met mensen die hier een hart voor hebben, deze mensen vind je bij Medical.

Meer weten over Medical?
Neem contact op