BBL Opleidingen

Zet samen met ons de volgende stap in jouw ontwikkeling

Praktijk gestuurd leren staat bij onze opleidingen centraal. We geloven dat je pas écht leert als je de theorie meteen kan toepassen op de werkvloer. Geen dag is hetzelfde. Je werkt namelijk met verschillende doelgroepen op verschillende locaties. Zo bouw je meteen een grote dosis ervaring op zodat je na je opleiding breder inzetbaar bent.

De lijntjes houden we kort, zoals het hoort. Jouw werkbegeleider, zorgmanager, docent en praktijkopleider staan voor je klaar als je vragen hebt of om gewoon een praatje te maken over hoe het met je gaat.

Doorgroeimogelijkheden

1. Helpende

Opleiding tot Helpende Plus

Wil je beter inzetbaar zijn doordat je meer handelingen mag uitvoeren en een grotere kennis van ziektebeelden hebt (denk aan medicatie geven en diabeteszorg)? Of misschien heb je de ambitie om door te groeien naar Verzorgende IG? Dan is dit de volgende stap in jouw ontwikkeling.
Instapniveau: Diploma Helpende niveau 2 behaald
Contract: werkzaam bij Medical voor minimaal 12 uur per week
Duur: 12 weken
Studiebelasting: gemiddeld 1-2 uur per week
Locatie: Friesland College, Leeuwarden
Lees meer

De Helpende Plus opleiding bestaat uit 10 dagdelen les en opdrachten die theorie en praktijk combineren. Elke week heb je een lesdag op het Friesland college en volg je intervisie. Je werkt bij Medical. De casussen die je tegenkomt, gebruik je om opdrachten te maken. Dat is echt praktijkgeleerd werken.

We vinden het belangrijk dat we je goed ondersteunen. Daarom ontvang je begeleiding van jouw docent, werkbegeleider en praktijkopleider. Zij staan altijd voor je klaar. Daarnaast zijn er twee voortgangsgesprekken waarbij we samen kijken wat je nodig hebt voor jouw ontwikkeling.

De opleiding sluit je af met een praktijkexamen op school. Als je deze succesvol afrondt, ontvang je een certificaat.

2. Helpende Plus

Opleiding tot Verzorgende IG

Ben je toe aan meer verantwoordelijkheid? In deze opleiding leer je nog meer verpleegtechnische handelingen (zoals stomazorg, wondzorg en katheriseren). Hierdoor kan je totale zorg bieden aan jouw cliënten.
Instapniveau: Certificaat Helpende Plus niveau 2 behaald
Contract: werkzaam bij Medical voor minimaal 16 uur per week
Duur: 8-12 maanden
Studiebelasting: gemiddeld 8 uur per week
Locatie: Friesland College, Heerenveen
Lees meer

Bij onze Verzorgende IG opleiding draait het om praktijk gestuurd leren. De casussen die je op de werkvloer tegenkomt, behandel je in jouw schoolopdrachten om zo de verdieping op te zoeken. Daarom ben je vrij om een volgorde te kiezen die past bij jouw werkervaring. Aansluitend rond je een aantal keuzedelen af, grotere opdrachten waarbij je zelf een onderwerp kiest dat bij je past.

Je gaat één dag in de week naar het Friesland College om alles te leren over het werken als Verzorgende IG. Daarnaast volg je ook vakken voor de landelijke examens, zoals Nederlands en rekenen. Samen met jouw klas volg je intervisie.

Je doet het niet alleen. Jouw docent leert je de kneepjes van het vak en beantwoordt al je vragen over opdrachten. De werkbegeleider houdt in de gaten dat je de kans krijgt om al jouw opdrachten te voltooien met de diensten die je doet. Jouw zorgmanager biedt begeleiding op de werkvloer. De praktijkopleider bewaart het overzicht hiertussen. Zo is er altijd een persoon die je verder kan helpen. Daarnaast zijn er drie voortgangsgesprekken om in kaart te brengen wat je nodig hebt aan begeleiding.

Examens doe je op het Friesland college. Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen. Als je deze succesvol afrondt, ontvang je jouw diploma.

3. Verzorgende IG

Opleiding tot Verpleegkundige niveau 4

Met veel passie bied je de totale zorg aan de cliënt. Je bent nu klaar om de coördinerende rol over een afdeling op te pakken. Na deze opleiding ben je eindverantwoordelijk en mag je nog meer verpleegtechnische handelingen doen.
Instapniveau: Diploma Verzorgende IG niveau 3 behaald
Contract: werkzaam bij Medical* voor minimaal 16 uur per week
Duur: 100 weken
Studiebelasting: gemiddeld 5-8 uur per week afhankelijk van je ervaring en leertempo
Locatie: Friesland College, Heerenveen
Lees meer

Voor je BIG-registratie doe je minimaal 1200 praktijkuren op tijdens je opleiding. Hiervoor volg je 840 uur theorielessen. Je hebt één vaste lesdag per week. Daarnaast schrijf je jezelf in voor de lessen die bij jou passen (denk aan dementie, verpleegtechnische handelingen of Ambinex trainingen). Je volgt ook lessen in Nederlands, Engels, rekenen en verpleegkundig rekenen voor de landelijke examens.

Bij Medical werken we met leerwerkkaarten. Je levert opdrachten in om te bewijzen dat je de zeven beroepstaken beheerst waaraan een verpleegkundige moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan begeleiden en voorlichten of multidisciplinair samenwerken. Tijdens de opleiding bouw je jouw portfolio op. Je maakt ook drie keuzedelen. Dit zijn grotere opdrachten over een onderwerp naar keuze.

Je sluit de opleiding af met een kwaliteitsopdracht. Je doet onderzoek en maakt een portfolio die je presenteert. Daarnaast doe je praktijkexamen waarbij een verpleegkundige met je meeloopt om te zien of je alles in huis hebt om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Deze dag bespreek je samen met jouw kwaliteitsopdracht tijdens het eindgesprek. Als je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je jouw diploma.

4. Verpleegkundige niveau 4

Ik heb interesse in een BBL-Opleiding!

"*" geeft vereiste velden aan