Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige is een regieverpleegkundige die de taken rond de zorg in een bepaalde regio coördineert. De wijkverpleegkundige is ook verantwoordelijk voor de indicatiestelling van de tijd en soort zorg die iemand nodig heeft. Ze komt bij mensen thuis die zorg nodig hebben. Het gaat in veel gevallen om ouderen of mensen die thuis herstellen van een operatie.

De wijkverpleegkundige stimuleert cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen en schakelt daarbij ook hun netwerk in. Zelfstandig kunnen werken is een belangrijke competentie. Door verschuivingen in de zorg blijven ouderen steeds langer thuis wonen. Het gevolg is dat de zorgvraag groter is geworden en complexer, bijvoorbeeld als er sprake is van meerdere aandoeningen.

De wijkverpleegkundige verleent zorg en onderhoudt contacten met mantelzorgers en andere zorgverleners, zoals de huisarts, ziekenhuizen en fysiotherapeuten.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!