Traumatologie

Traumatologie is de studie van verwondingen die door ongevallen of geweld zijn veroorzaakt, en van de chirurgische behandeling ervan. Het gaat vaak om een ernstig en gecompliceerd letsel. Traumatologie is een tak van de geneeskunde, die ook wel bekend staat onder de naam ‘ongevallenchirurgie’. Traumatologie wordt veelal beoefend op spoedeisende hulpafdelingen en traumacentra. Op de SEH wordt de situatie beoordeeld en een passende behandeling afgesproken.

Als de situatie zo ernstig is dat de patiënt niet naar huis mag, wordt hij opgenomen op een afdeling traumatologie. Op die afdeling worden patiënten geobserveerd, begeleid rond een operatie, wonden verzorgd en behandeld. De coördinatie van de behandeling ligt vaak bij de traumachirurg.

Nadat het trauma chirurgisch is behandeld, kan er nog een verwijzing naar een revalidatiearts volgen voor het revalidatietraject. In Nederland zijn er elf traumacentra.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!