Regionale instelling voor beschermd wonen (RIBW)

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) is een Nederlandse regionale instelling, die mensen met een bepaalde problematiek een mogelijkheid biedt om beschermd te kunnen wonen. RIBW bestaat uit een aantal woonvoorzieningen.

Elke woonvorm is voorzien van groepsbegeleiders, die de bewoners bijstaan. Er wonen mensen met verschillende hulpvragen. Van de bewoners wordt vaak verwacht dat zij een dagbesteding hebben, zoals studie, vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

RIBW doet niet aan behandelingen, maar werkt over het algemeen wel nauw samen met betrokken instanties. De woonvormen zijn opgesplitst naar het soort problematiek die mensen ervaren. Er RIBW kent twee woonvormen: beschermd wonen en begeleid zelfstandig wonen. De RIBW geeft (woon) ondersteuning aan cliƫnten bij het begeleid en beschermd wonen en biedt ook begeleiding bij het zelfstandig wonen.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!