Psychosociale problemen

Psychosociale problemen zijn problemen met het geestelijk vermogen en/of de sociale vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen omgaan met mensen en verschillende omstandigheden in het leven. Bij psychosociale problemen gaat het om een combinatie van problemen die te maken hebben met gevoelens en gedachtes (psychische problemen) en problemen die te maken hebben met andere mensen of instanties (sociale problemen).

Een voorbeeld van een psychosociaal probleem is dat iemand zich angstig of somber voelt en dat diegene ook moeilijkheden heeft met zijn partner en kinderen. Daardoor functioneert de persoon ook slechter op het werk, hij/zij voelt zich gespannen en krijgt ruzie met de baas. Zo stapelen de problemen zich op. Iedereen reageert op zijn/haar eigen manier op psychosociale problemen. Sommige mensen trekken zich terug, anderen worden opvliegend en agressief.

Er zijn verschillende vormen van hulp nodig, van gesprekken met een praktijkondersteuner ggz in de huisartsenpraktijk tot een intensieve therapie bij eenĀ ggz-instelling.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!