Personenalarmering

Personenalarmering is een alarmsysteem op het lichaam of in de woning dat in geval van nood kan worden geactiveerd, zodat er een hulpverlener of mantelzorger komt (alarmopvolging). Dit is bedoeld om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Personenalarmering stelt mensen in staat om zelfstandig te blijven wonen, omdat ze in noodsituaties altijd hulp kunnen inroepen. Ze kunnen de keuze maken tussen een alarmsysteem dat in de woning werkt of een mobiele versie, die ook buitenshuis werkt. De persoonsalarmering voor binnenshuis staat in verbinding met een zendertje aan een halshanger of polsband, met een bereik van ongeveer dertig meter. De mobiele alarmering is een alarmknop, die je om je hals kunt hangen. In geval van nood worden drie contactpersonen tegelijk gebeld. Het alarm werkt in heel Europa.

De kosten van personenalarmering zijn afhankelijk van de gemeente waar de bewoner woont en van de zorgverzekeraar. Sommige gemeenten geven er subsidies voor en er zijn zorgverzekeraars die (een deel van) de kosten vergoeden.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!