Overbruggingszorg

Overbruggingszorg is tijdelijke zorg voor mensen die op de wachtlijst staan voor zorg die nog niet geleverd kan worden. Zorg is niet altijd direct beschikbaar, bijvoorbeeld omdat er nog geen kamer vrij is in een instelling.

De overbruggingszorg wordt geregeld door de voorkeursaanbieder: de zorgaanbieder bij wie de cliënt op de wachtlijst staat voor zorg met verblijf of de zorgaanbieder van wie de cliënt de zorg thuis ontvangt. Het kan ook door een andere zorgaanbieder worden geleverd.

Overbruggingszorg vindt meestal thuis plaats, zoals begeleiding, verpleging en/of verzorging. Het is ook mogelijk om tijdelijk te worden opgenomen bij een andere zorgaanbieder. Voor overbruggingszorg geldt een eigen bijdrage voor de Wiz vanaf de datum van de indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Er zijn twee soorten eigen bijdragen. Voor zorg thuis is er het modulair pakket thuis. Voor overbruggingszorg in een instelling betaalt de cliënt de eerste zes maanden de lage eigen bijdrage.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!