Logopedie

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met de stem, spraak, taal, het gehoor of slikken. Logopedie is de behandeling van communicatiestoornissen met betrekking tot alle functies van de mond. De cliƫnt krijgt zorg, trainingen en adviezen, met als doel het herstellen en onderhouden van deze communicatie. Daarbij kun je denken aan stemgebruik, uitspraak, het gehoor en de taal. Er kan ook aandacht zijn voor mondfuncties zoals slikken, eten en drinken.

De beroepsbeoefenaar van logopedie is een logopedist. Logopedisten werken doorgaans in een eigen praktijk, in ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen of instellingen voor gehandicapten. Een logopedist staat mensen bij die last hebben van slikproblematiek, maar kan ook optreden als stemtherapeut bij mensen die hun stem professioneel gebruiken, zoals zangers en toneelspelers. Sommige logopedisten specialiseren zich verder in leerproblemen als dyslexie. In Nederland wordt logopedisch onderzoek en behandeling vergoed door de

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!