Hospice

Een hospice is een plek waar mensen met een terminale ziekte een thuis hebben met de benodigde medische zorg. In het algemeen biedt een hospice plaats aan ernstige zieke mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden.

Terminaal zieken kunnen hier tot aan hun dood worden verzorgd. Door de huiselijke sfeer wordt dit als beter ervaren dan een ziekenhuisomgeving, terwijl er toch voldoende medisch personeel aanwezig is.

Er zijn verschillende soorten hospicezorg. Zo zijn er de bijna-thuis huizen, waarbij er steeds vrijwilligers aanwezig zijn. Of de high-care hospice, waar 24 uur per dag medische zorg aanwezig is en men ziekenhuis-verplaatste zorg kan uitvoeren.

In een hospice gaat veel aandacht naar de palliatieve zorg uit. De mensen die er worden verzorgd, zijn in een vergevorderd stadium van hun ziekte en ongeneeslijk ziek. Het doel is om het lijden zoveel mogelijk te verlichten en de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te verbeteren, in de laatste periode van het leven. De zorg is meer dan pijn- en symptoombestrijding en richt zich op de zorg voor de mens in zijn of haar ziekte.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!