Een helpende helpt en verzorgt mensen. Daarvoor heeft een helpende een mbo-opleiding niveau 2 gevolgd. Een helpende wordt ook wel ‘assistent welzijn’ genoemd. Hij of zij werkt met mensen die zich in hun leefomgeving niet helemaal zelfstandig kunnen redden, bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking. De inhoud van het werk is afhankelijk van de cliënten en de instelling.

Zo is het kenmerkend aan het beroep van helpende welzijn in de ouderenzorg dat je meer bezig bent met het welzijn van de cliënt dan met de algehele verzorging. Dat in tegenstelling tot het beroep helpende (gezondheidszorg) waarbij je juist meer licht verzorgende taken uitvoert.

Een helpende voert ook huishoudelijke taken uit. Een helpende die met gehandicapten werkt, houdt zich ook bezig met de algehele ondersteuning, door de cliënten te begeleiden bij de verschillende activiteiten. Zo help je bij het aan- en uitkleden, het zetten van een kopje koffie of het verzorgen van de maaltijd.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!