Fysiotherapie

Fysiotherapie is behandeling met massage en lichaamsoefeningen om afwijkingen aan gewrichten of spieren te genezen of te voorkomen. Fysiotherapie is een paramedisch beroep, dat zich bezighoudt met het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Een fysiotherapeut is een gediplomeerd beroepsbeoefenaar. De titel is wettelijk beschermd en BIG-geregistreerd. Patiënten met klachten kunnen worden geholpen door oefeningen, om de beweeglijkheid te bevorderen en pijn te verplichten. Er zijn verschillende soorten therapie, zoals massagetherapie en fysische therapie.

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Patiënten met klachten kunnen zich aanvullend verzekeren, om meer vergoed te krijgen. Verder bestaat er een lijst met aandoeningen waarvoor langdurige fysiotherapie vereist is, de zogenaamde chronische lijst. Sinds 1 januari 2007 is er geen verwijzing meer nodig van de huisarts.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!