Ergotherapie

Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door een ziekte of handicap een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan. Ergotherapie is erop gericht om cliënten zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse handelingen en activiteiten te laten uitvoeren in hun eigen leefomgeving.

Dit kunnen simpele handelingen zijn, zoals eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/handcoördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden geholpen om zo lang mogelijk zelfstandig te leven.

Ergotherapie vindt niet alleen plaats in de werkruimte van de ergotherapeut, maar ook in de eigen omgeving, bij mensen thuis, op school of op het werk. Samen met de cliënt stelt een ergotherapeut doelen op, bedenkt oplossingen, geeft trainingen en advies. Een ergotherapeut overlegt ook met andere disciplines, zoals artsen en fysiotherapeuten.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!