Eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV’er)

Een EVV’er is de verzorgende of verpleegkundige die binnen een team verantwoordelijk is voor de praktische uitvoering van de afspraken in de zorgdossiers van een aantal bewoners of patiënten. De EVV’er fungeert als contactpersoon.

Een EVV’er draagt de verantwoordelijkheid voor de totale zorg rondom een zorgvrager. Hij of zij coördineert de zorg en zorgt voor continuïteit. Dat betekent dat ze moeten afstemmen met alle betrokkenen: de zorgvrager zelf, de mantelzorger, de andere disciplines en eventueel professionals van andere instellingen. Er bestaat een opleiding voor EVV’er, het is een soort verdieping van je taak.

De EVV’er houdt de toestand van de cliënt goed in de gaten en onderneemt actie bij problemen. Problemen in de dagelijkse zorgverlening moet je zelfstandig oplossen. Je werkt samen met artsen, fysiotherapeuten, diëtisten en logopedisten. Je bent verantwoordelijk voor het overleg tussen alle zorgverleners, bereidt dat overleg voor, behartigt de belangen van de cliënt en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!