Crisisopvang

Crisisopvang is acute opvang van mensen in een acute noodsituatie. Dat kan psychisch of lichamelijk zijn. De opvang vindt plaats in ggz-instellingen, jeugdzorginstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor maatschappelijke opvang of de gehandicaptenzorg.

De crisisdienst en crisisopvang bieden tijdelijk onderdak en begeleiding bij problemen. De crisisopvang is voor mensen met psychische of sociale problemen die vooral snel onderdak nodig hebben. Er zijn verschillende manieren om crisisopvang te regelen. Als iemand door psychosociale problemen zoals werk- en relatieproblemen of uithuiszetting niet meer thuis kan wonen, is het Wmo-loket van de gemeente of het sociale wijkteam het aanspreekpunt. Als iemand een indicatie voor Wiz-zorg heeft, kan hij of zij contact opnemen met het zorgkantoor. Als daar geen indicatie voor is, kan de zorgverzekeraar tijdelijke opvang regelen vanuit de zorgverzekeringswet.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!