BIG-register

Het BIG-register is een Nederlandse databank waarin een aantal officieel erkende gezondheidswerkers is geregistreerd. Het gaat om artsen, apothekers, fysiotherapeuten, gezondheidspsychologen, technisch geneeskundigen, tandartsen, verloskundigen en verpleegkundigen.

Het register is opgericht op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (wet BIG). Alleen wie in het register is ingeschreven, is door de wet bevoegd om deze beschermde titel te voeren. De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is voor iedereen herkenbaar. Zorgverleners in het BIG-register moeten zich elke vijf jaar opnieuw registreren. Ze moeten daarvoor aantonen dat hun kennis en vaardigheden voldoende zijn. Dat draagt bij aan de kwaliteit van de zorgverlening.

In het BIG-register kun je ook zien of er een tuchtmaatregel is opgelegd door het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg of een rechter, zoals een schorsing, berisping of doorhaling uit het BIG-register. Bijvoorbeeld als de arts een verwijtbare fout heeft gemaakt of zijn beroepsgeheim schendt.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!