Ambulante hulp/dienstverlening

Ambulante hulp is hulpverlening op afspraak met een hulpverlener. Bijvoorbeeld elke week of twee keer per week. De zorg kan buiten de instelling plaatsvinden en wordt bijvoorbeeld aangeboden bij de cliënt thuis. Maar het is ook mogelijk dat de afspraak in de instelling plaatsvindt. De zorgvrager kan zelfstandig leven en heeft alleen bepaalde, vaak lichte vormen van zorg nodig.

Ambulante hulp wordt door verschillende zorgverleners verleend. Het kan gaan om psychiatrische hulp, psychologische hulp, zorg bij een polikliniek of ambulante thuiszorg. Deze vorm van ambulante zorg houdt in dat de zorgvrager thuis zorg ontvangt, bijvoorbeeld bij het huishouden, de persoonlijke verzorging of verpleging.

Het voordeel van ambulante hulp is dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat is niet alleen prettig voor de cliënt, maar ook voor de zorginstelling. Mensen met een grote zorgvraag kunnen sneller worden geholpen.

Kom jij ons helpen?

Mensen helpen, werken aan een glimlach en samenwerken in de verpleging en verzorging. Wij zijn trots op ons team van zorgprofessionals!

Lijkt het je ook leuk deel te zijn van de Medical familie? Bekijk onze vacatures en ga met ons in gesprek!